Een goede toegangscontrole is belangrijk om de toegang tot ruimtes tot in detail te kunnen regelen. Om dit te bereiken heb je een goed sluitplan nodig. Je wijst eenvoudig een beheerder aan die via een matrix de toegang per ruimte vaststelt. Weten hoe jij een goed sleutelplan of sluitplan voor je conferentieruimtes opzet?
Conferentieruimte beheren
Tijdens een vergadering wil je uitsluitend de genodigden toegang verlenen tot de conferentieruimte. Dit doe je door te kiezen voor een GHS-sluitplan. Hierbij maak je gebruik van een generale hoofdsleutel en combineer je dit met een centraal sluitsysteem. Met de hoofdsleutel kunnen alle deursloten binnen het plan bediend worden. De toegang tot de conferentieruimte regel je eenvoudig via de onderverdeling, waarin je de persoonlijke toegang vastlegt. Je geeft de genodigden specifiek toegang tot de ruimte waarin het werkoverleg plaatsvindt. Dit kan heel eenvoudig in de matrix waarin jij als beheerder zelfs een begin- en eindtijd kunt invoeren.
Veiligheid waarborgen
Het beveiligen van je sluitplan is nodig om misbruik en inbraak te voorkomen. Kies in dat geval voor cilindersloten die zijn voorzien van kerntrekbeveiliging. Zo maak je het ongenode gasten een stuk lastiger om toegang te krijgen. Dit sluitwerk wordt voorzien van een veiligheidscertificaat, waarmee het onmogelijk wordt om sleutelprofielen na te maken. Hiervoor dient men namelijk in het bezit te zijn van een kopie van het originele certificaat.
Veiligheidsbeslag
Kies voor de buitendeuren voor cilinders met kerntrekbeveiliging dan voldoet jouw sleutelplan aan de richtlijnen van Veilig Wonen, een Politie keurmerk. Dit hoogwaardige veiligheidsbeslag is voor binnendeuren echter niet altijd noodzakelijk. Ook dit is in de sluitplanmatrix per ruimte aan te geven. Zo kies jij per deur welke beveiligingsklasse jij wenselijk vindt. Hiermee maak jij een plan op maat en is de toegangscontrole tot in de puntjes geregeld.
Sluitplanmatrix
Het invullen van de matrix vraagt om grote zorgvuldigheid. De werking van het sleutelplan hangt hier immers van af. Vermeld heel precies hoeveel sleutels er in omloop zijn en wie de gebruikers zijn. Pas als de sluitplanmatrix volledig is ingevuld en de toegangsrechten tot in detail zijn aangegeven, kun je spreken van een goed opgezet plan dat voldoet aan de strengste eisen.