Een bedrijf starten is niet zo moeilijk als het klinkt. Er is een aantal dingen dat je moet doen om jouw toekomstige bedrijf te registreren. Ten eerste moet je natuurlijk goed uitdenken wat voor bedrijf je precies wilt en hoe je van plan bent om geld te gaan verdienen. Als je een goed bedrijfsplan hebt opgezet, kun je je gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel wordt afgekort als KvK. De KvK beschikt over de gegevens van alle bedrijven in Nederland. Zo houden zij een complete database bij van alle ondernemers. Dat is belangrijk, want anders kan er niet worden bijgehouden of iedereen wel volgens de regels werkt. Denk daarbij vooral aan het betalen van belastingen.

Hoe schrijf je je in bij de KvK?

Het is niet moeilijk om je in te schrijven bij de KvK. Je kunt gemakkelijk online een afspraak plannen. Neem je legitimatiebewijs mee naar de afspraak. Je ontvangt een KvK-nummer voor jouw bedrijf. Ook krijg je een btw nummer. De KvK heeft een aantal gegevens van je nodig om je registratie compleet te maken. Eén daarvan is je zakelijk adres. Ieder bedrijf moet officiëel namelijk een zakelijk adres hebben. Als beginnende ondernemer kan dat lastig zijn. Vaak begin je klein en heb je helemaal geen zakelijk pand. Je kunt dan je thuisadres doorgeven als zakelijk adres, maar er is ook een andere optie.

Een zakelijk adres doorgeven

De Kamer van Koophandel heeft dus een zakelijk adres van je nodig. Het is begrijpelijk dat je hiervoor niet je thuisadres wilt opgeven. Dit heeft voornamelijk met de privacy te maken. Ook is het fijner om niet thuis werkbrieven te ontvangen, omdat je zo werk en privé beter kunt scheiden. Gelukkig is het ook mogelijk om een speciaal postadres op te geven aan de KvK. Zo worden je zakelijke brieven naar dit postadres gestuurd. Vervolgens kun jij ze ophalen of kunnen ze voor je worden ingescand. Je ontvangt ze dan via de mail. Je kunt een postadres instellen op https://www.postadrescenter.nl/. Dit bedrijf zorgt ervoor dat jij alle nodige privacy kunt behouden en toch een bedrijf kunt beginnen.