Video conference tools google hangouts en zoom

Het zijn tijden waarin het corona virus zich verspreidt over de wereld. Dit heeft tot gevolg dat wij zo veel mogelijk thuis werken om met zo min mogelijk mensen fysiek in contact te komen. Video conference tools zijn dan tools die goed van pas kunnen komen. Het stelt je in staat om toch te kunnen overleggen met collega’s. Daarnaast kun je op een eenvoudige manier vergaderingen plannen op afstand. Tot slot kun je ook vanaf je eigen werkplek sollicitatiegesprekken voeren en op allerlei andere manieren connecten met mensen over de hele wereld.

Twee bekende tools zijn Google Hangouts en Zoom. We vergelijken graag deze twee tools voor jou.

Integratiemogelijkheden Zoom vs Google Hangouts

Het is ten eerste belangrijk om voor een tool te gaan met goede integratiemogelijkheden. Wanneer je een klein of middelgroot bedrijf hebt, maak je vaak gebruik van veel programma’s en tools om je werkzaamheden te kunnen doen. Een video conference tool die eenvoudig je meetings bijhoudt, de content opslaat en webinars organiseert zonder dat je allerlei andere tools hoeft te installeren, zou super zijn.

  1. Google Hangouts: Integromat is aan applicatie die verschillende tools koppelt aan je Google Hangout. Wanneer er iets wordt gepost op een Facebookpagina kun je dit laten sturen naar een Hangout chat. Daarnaast zijn de Hangouts geïntegreerd met Google Translate. Wanneer je gebruik maakt van Trello, zorgt Integromat ervoor dat er een nieuwe kaart wordt toegevoegd aan je Trello account met het Google Hangout bericht. Andere integratiemogelijkheden zijn: Magento 2 en Google Typeform
  2. Zoom: Zoom heeft integratiemogelijkheden met Skype for Business, Microsoft Outlook, Google Salesforce en Dropbox. Wanneer je bijvoorbeeld in een Dropbox document aan het werk bent, kun je eenvoudig zien wie er online is en een video call starten (zie afbeelding).

Bekijk bij deze stap dus welke tools jij gebruikt en welke video conference tool bij deze dingen past.

Aantal participanten verschilt tussen Zoom en Google Hangouts

Een tweede belangrijke overweging is het aantal deelnemers. Misschien ben je op zoek naar een tool waarmee je met een groot aantal tegelijkertijd kunt bellen. Dit kan vaak bij tools wel, maar het verschilt per versie hoeveel mensen er kunnen deelnemen aan een video conference call.Conference videobellen software

  1. Google Hangouts: Bij Google Hangouts is er een verschil tussen gesprekken en videogesprekken. Normaal gesproken kun je met maximaal 10 deelnemers een video gesprek starten bij Google Hangouts. Google heeft echter bekend gemaakt extra features aan te bieden bij de Hangouts Meet vanwege de corona-uitbraak. Hangouts Meet is de speciale applicatie voor conference calls in het bedrijfsleven. Door deze upgrade kun je nu gratis meetings aangaan met maximaal 250 mensen en gratis vergaderingen opnemen. Dit is gratis wanneer je beschikt over een G Suite en G Suite Education pakket.
  2. Zoom: In de gratis versie van Zoom kun je meetings houden tot 100 deelnemers. Je moet hiervoor uitgenodigd worden door iemand die beschikt over een host-account. Wanneer je als participant wordt uitgenodigd voor een Zoom meeting, hoef je niet per se te beschikken over een Zoom account. In betalende versies kun je het aantal participanten upgraden. Dit kan tot een maximaal van 1000 en oplopen tot een bedrag van € 102.69 per maand. Bekijk dus goed welke conference calls jij wilt doen en hoeveel participanten je daarvoor nodig hebt.

In 2020 is Google voor het zakelijke bellen overgestapt naar Hangouts Meet. Google Hangouts blijft bestaan maar is volgens Google gericht op consumenten. Alle business video gesprekken kunnen nu gevoerd worden via de Hangouts Meet. Nu Google extra features bekend heeft gemaakt, zijn Zoom en Hangouts Meet eigenlijk net zo voordelig. Het is wel slim om in je achterhoofd te houden dat de extra voordelen van Hangouts Meet gelden tot en met 1 juli 2020. Daarna heb je dus weer een basic account met 10 gesprekken en met Hangouts Meet 25 gesprekken.

Extra features zoals Zoom Rooms en Hangouts Meet

Een extra feature van de Hangouts Meet is dat er gebruik wordt gemaakt van een inbelnummer. Hierdoor beschik je over goede kwaliteit en kun je waar dan ook inbellen en onderdeel zijn van de vergadering. Zoom heeft daarnaast extra features zoals de Zoom Rooms. Zoom is geoptimaliseerd voor vergaderruimtes. Het maakt niet uit wat voor televisie je hebt. Door de Zoom Cloud kunnen collega’s van over de hele wereld meedoen aan vergaderingen in jouw vergaderruimte.

1. Google Hangouts: Bij de Hangouts Meet kun je vanaf 2020 inbellen. Voor elke vergadering wordt een inbelnummer gegenereerd waardoor jij eenvoudig kunt deelnemen. Normaal gesproken kun je vergaderingen plannen, houden en opnemen met 25 mensen. Vanwege de corona crisis heeft Google besloten dat je met maar liefst 250 man meetings kunt houden. Het laatste voordeel is dat Hangouts Meet eenvoudig verbonden kan worden aan een Chrome box. Hierdoor kun je met één klik de Hangout installeren op het scherm.
2. Zoom:
Extra bij Zoom is Zoom Rooms. Je kunt Zoom eenvoudig verbinden aan elke tv door middel van de cloud. Daarnaast is er ook Zoomphone. Zoomphone geeft je de mogelijkheid om dezelfde functionaliteiten als voor je desktop uit te voeren op je mobiel. Zo ben je overal verbonden met je team.

Dus allebei de tools geven jou de mogelijkheid om video calls te doen met je werknemers en klanten. Het is slim om te kijken met wie je de call wilt doen, welke tools je daarvoor nodig hebt en welke tools de klant over beschikt. Met video conference calls komt jouw bedrijf deze corona crisis tijd door.