Conference videobellen software

De corona pandemie grijpt om zich heen. Honderden mensen zijn ziek en de zorg zet alles op alles om iedereen weer op de been te krijgen. Wij kunnen hierbij helpen door thuis te blijven en zo veel mogelijk sociaal contact te vermijden. Dat wordt dus werken vanuit huis. Maar hoe zorg je ervoor dat het teamgevoel blijft en dat meetings kunnen doorgaan? Er zijn tientallen eenvoudige online tools te vinden waarmee jij online meetings kunt houden.

Wij zetten de beste conference videobellen software op een rijtje en lichten de voor- en nadelen toe. Zo kun jij toch op een eenvoudige manier in contact blijven met je collega’s en klanten en doorgaan met je werkzaamheden tijdens deze corona crisis tijd.

Zoom: dé snelst groeiende tool van 2020

Zoom video conference tool

Zoom is een tool met meer dan 13 miljoen maandelijkse gebruikers. Helemaal in deze corona tijd zoeken honderden ondernemers deze video conference tool op om het contact met partners te behouden. Er zijn verschillende mogelijkheden bij Zoom. Je kunt ten eerste video meetings plannen. Om een meeting te starten, stuur je een link en een code. Partners of collega’s kunnen eenvoudig deze code invullen en zo meedoen aan het gesprek. In de gratis versie van deze video conference tool kun je meetings houden tot 100 personen en 40 minuten met elkaar overleggen. Wanneer je jouw Zoom account al een kleine upgrade geeft, hebben deze 40 minuten al plaats gemaakt voor 24 uur overlegtijd. Zoom is ook handig wanneer je overleggen hebt in een overlegruimte. Met één druk op de knop connecten de thuisblijvers met de ruimte en je bent gelijk onderdeel van de vergadering.

Gratis versie voordelen Zoom op een rijtje

 1. Oneindig mogelijkheid tot organiseren van video meetings
 2. Mogelijkheid tot organiseren van online webinars met 100 participanten
 3. Maximale tijd van 40 minuten

Betaalde versie voordelen Zoom op een rijtje

 1. Maximale duur van een meeting tot 24 uur
 2. Owners en admins. Hierdoor kunnen collega’s jouw meetings plannen en jouw schedule maken
 3. 1 GB aan cloud recording

Microsoft Teams: samenwerken met 10.000 collega’s

Microsoft Teams

Microsoft Teams is de snelst groeiende app van Microsoft. Door Microsoft Teams is het mogelijk om met je team samen te werken aan documenten, te vergaderen en te chatten. Vanwege de corona pandemie heeft Microsoft het gratis proefabonnement van een maand verlengt tot zes maanden. Dit betekent dat je een halfjaar lang gratis gebruik kunt maken van de handige functies van Microsoft Teams. Een voordeel aan video conference meetings met Microsoft Teams is dat je tijdens het bellen ook gelijk bestanden kunt delen en samen verder kunt werken aan een document. Alle apps zijn met elkaar verbonden. Daarnaast kun je er makkelijk voor zorgen dat thuiswerkers niks missen. Neem meetings op, zet altijd de functie ‘video bellen’ aan. Hierdoor hebben collega’s die thuiswerken op elke mogelijke manier de kans om mee te doen met de gesprekken die plaats vinden op kantoor.

Gratis versie voordelen Microsoft Teams op een rijtje

 1. De gratis versie kun je maximaal een halfjaar gebruiken
 2. Maximaal aantal gebruikers van 300
 3. 2 GB per gebruiker aan bijlagen

Betaalde versie voordelen Microsoft Teams op een rijtje

 1. Schema om taken te beheren, contact te leggen en meetings te plannen
 2. Onbeperkte cloudopslag
 3. Geplande vergaderingen en opnames maken van vergaderingen

Skype: sociale contact en sollicitatiegesprekken

Skype video conference tool

Skype is waarschijnlijk de meest bekende tool voor het video bellen. Het wordt veel gebruikt voor sociaal contact en minder voor zakelijk contact, maar Skype heeft toch veel handige voordelen. Zo is een sollicitatiegesprek voeren via Skype bijvoorbeeld handig. Je kunt de meeting plannen. Daarnaast hoef je niet per se te zorgen voor een perfecte achtergrond. Met de nieuwe feature van Skype kun je je achtergrond vervagen. Daarnaast kun je bij Skype HD gesprekken voeren. Hierdoor heb je hele scherpe audio en video-kwaliteit.

Gratis versie voordelen Skype op een rijtje

1. Achtergrond vervangen waardoor collega’s geen kijkje nemen in jouw huis
2. Ook makkelijk te gebruiken op mobiel
3. Gesprekken voeren tot 50 man
4. Skype is gratis. Je hoeft niks aan te schaffen om dit te kunnen gebruiken

Google Hangouts: bellen, video, documenten bewerken: alles bij elkaarGoogle Hangouts

Google Hangouts is misschien niet zo bekend als alle andere Google producten, maar het is het waard in om eens over na te denken. Daarnaast hebben ze bekend gemaakt de premium versie gratis aan te bieden op Hangouts Meet (de zakelijke versie) vanwege het corona virus tot en met 1 juli 2020. Veel bedrijven maken namelijk wel gebruik van de mail functionaliteiten van Google, de Drive, Calender en nog een aantal andere producten. Het is daarom makkelijk om meetings te plannen via de Hangouts zodat je al jouw producten bij elkaar hebt. Daarnaast kun je als enige bij Hangouts ook bellen en voice mails beluisteren. Jouw nummer is daarbij anoniem. Je kunt zelfs gratis naar nummers in de VS en Canada bellen. Een ander voordeel van Google Hangouts is dat het een extensie is op je pc. Hierdoor gaat Hangouts in de achtergrond verder. Je ziet dus vanzelf wanneer iemand een groepsgesprek wil starten of jou berichten of documenten stuurt.

Gratis versie voordelen Google Hangouts op een rijtje

1. Bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers
2. Clean Interface
3. Chrome extensie en dus eenvoudig te gebruiken

Betaalde versie voordelen Hangouts Meet op een rijtje (tot en met 1 juli gratis)

1. Tot en met 250 deelnemers per gesprek video bellen
2. Live streaming dienst tot en met 100.000 participanten
3. Meetings opnemen en bewaren in Google Drive

Whatsapp: zakelijk bellen was nog nooit zo makkelijk Whatsapp

Je denkt misschien niet gelijk aan Whatsapp wanneer het gaat over zakelijke meetings. Toch kan dit erg eenvoudig zijn. Bijna iedereen beschikt over Whatsapp in deze tijd. Heb je geen zin om een tool aan te schaffen maar wil je eenvoudig met je collega’s kunnen bellen zonder iets uit te moeten zoeken? Je kunt in het groepsgesprek met collega’s een groepsgesprek starten en klikken op de deelnemers die je wilt toevoegen. Vervolgens wordt er gebeld. De personen kunnen zelf bepalen of ze video of audio aan willen zetten. Het makkelijke is dat je bijvoorbeeld kunt bellen met je telefoon en vervolgens documenten kunt versturen via Whatsapp Web.

Gratis versie voordelen Whatsapp op een rijtje

1. Whatsapp is gratis!
2. Eenvoudig: geen installatie van tool
2. Bellen en appen tegelijk
3. Makkelijk delen van content via Whatsapp Web

Dit waren vijf bekende tools op een rijtje. Ze zijn allemaal handig en geven allemaal de mogelijkheid tot video-bellen in deze corona crisis. Het is slim om te kijken naar het soort organisatie. Heb je veel werknemers, klanten of wil je sollicitatiegesprekken voeren? Dan is het slim om voor een zakelijke tool te gaan als Room of Skype. Wil je bellen met collega’s? Dan kun je bijvoorbeeld werken met Microsoft Teams of Google Hangouts. Kijk naar het soort producten waar jij al over beschikt, de features die jij graag wilt en kies de tool die bij jouw bedrijf past.