Zelfs als je een tweedehands auto aanschaft is autorijden niet echt goedkoop. Daarom is het goed om voor je een auto koopt vooraf te kijken wat de jaarlijkse, of maandelijkse, kosten worden van die auto. Heb je een leaseauto dan zijn die kosten per maand vastgelegd maar wanneer je een eigen auto rijdt dan krijg je te maken met verschillende kosten. Het aantal kilometers dat je gaat rijden bepalen onder andere de kosten van afschrijving en brandstof. Maar ook onderhoud en reparatie zijn hiervan én van de leeftijd van de auto afhankelijk. Daarnaast bepaald ook de rijstijl het brandstofgebruik en de reparatiekosten. Ben je een ‘wilde’ rijder dan ligt het brandstofgebruik een stuk hoger en zul je eerder reparatiekosten hebben aan remmen en banden. Ook zijn er nog de verzekeringen en de belastingkosten. Deze worden ook bepaald door een aantal factoren zoals cataloguswaarde en het gewicht van de auto.

Vergelijk autoverzekeringen met elkaar voor je daadwerkelijk je autoverzekering afsluiten

Het heeft wel degelijk zin om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo vind je niet alleen een goedkope autoverzekering op overstappen.nl maar ook de beste autoverzekering voor jouw auto. Wanneer je een andere auto hebt gekocht kun je direct overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Wanneer je al een auto hebt is deze verzekerd. Wil je weten of je de juiste prijs betaald voor deze autoverzekering, vergelijk dan jouw autoverzekering met andere autoverzekeraars op overstappen.nl. Zo zie je in een oogopslag of je niet te veel betaald. In het overzicht wordt zichtbaar welke verzekeringsmaatschappij het goedkoopste aanbod heeft maar ook welke verzekeraar het beste aanbod heeft. Het goedkoopste aanbod wil namelijk niet zeggen dat dit ook het juiste aanbod is voor jou. Het kan zijn dat dit goedkopere aanbod ontstaat door een hoger eigen risico.

Wat heeft het gewicht van je auto met autoverzekeringen te maken

Gewicht auto is een vraag van verzekeraars bij het aanvragen van een verzekering. Het gewicht van een auto is niet alleen van belang bij de Wegenbelasting. Ook bij het aangaan van een autoverzekering krijg je te maken met het gewicht van de auto. Waarom heeft het gewicht invloed op de hoogte van de autoverzekeringspremie? Bij een aanrijding veroorzaakt door een ‘kleine lichte’ auto zal de schade niet zo hoog zijn als bij een aanrijding die wordt veroorzaakt door een ‘grote zware’ auto. Dit is overigens door middel van testen bewezen. Een zwaardere auto veroorzaakt grotere schade aan de auto van de tegenpartij waarbij ook meer en groter lichamelijk letsel wordt opgelopen. Een verzekeringsmaatschappij ziet een zwaardere auto dan ook als een groter risico.

One thought on “Waar moet je op letten bij de aanschaf van een auto”

  1. Goed dat je het gewicht van de auto aanstipt in verband met de autoverzekering. Natuurlijk verbruikt een zwaardere auto ook meer brandstof. Dat is zeker een waardevol punt om mee te nemen bij de aanschaf van een nieuwe wagen.

Comments are closed.