Het overgrote deel van Nederland werkt thuis in maart, april, mei en misschien wel langer. Het is voor iedereen even omschakelen. Vooral voor bedrijven waarbij het nooit mogelijk was om thuis te werken en het nu toch ‘verplicht’ is. Dan zal er veel geregeld en uitgezocht moeten worden voor er efficiënt gewerkt kan worden. Vanaf dat er thuis gewerkt wordt, wordt er veel gebruik gemaakt van Google Hangouts en Zoom. Voor sommige bedrijven ook nieuw, voor sommige al bekend. Wanneer je in het verleden niet met deze programma’s werkt is het even wennen. In dit artikel bespreken we een aantal mogelijkheden die je kan gebruiken om toch nog duidelijk te communiceren met collega’s.

Telefoongesprekken

Sommige mensen gebruiken hun telefoon alleen voor Whatsapp, anderen bellen er veel mee. Afhankelijk van je functie is communicatie met collega’s erg belangrijk. Wanneer je iets aan iemand moet uitleggen of bespreken is dit met typen bijna niet te doen. Daarom ontkom je er niet aan om regelmatig met collega’s of klanten te bellen. Door het thuiswerken gebruiken veel mensen hun privé telefoon. De kans is groot dat het aantal belminuten nu niet meer genoeg is. Je zal het abonnement moeten upgraden of misschien is overstappen naar een herlaadkaart in dit geval gunstiger. Met een herlaadkaart is het mogelijk om deze weer te herladen zodat je weer kan bellen. Op die manier weet je dat je nooit teveel betaalt. Het kan namelijk lastig zijn om van te voren in te schatten hoeveel belminuten etc. je nodig hebt. Ook wanneer een herlaadkaart je niet bevalt zit je er niet aan vast.

Slack

Omdat Zoom en Google Hangouts al veel worden benoemd, brengen we in deze alinea Slack aan de orde. Slack lijkt op Hangouts maar heeft iets meer weg van Whatsapp. Dit komt voornamelijk door de layout van het programma. Wanneer je kiest voor een betaalde versie kan je ook berichten teruglezen bijvoorbeeld.